HR Manager Sweden


Är du en person som brinner för HR-relaterade frågor och längtar efter att få utveckla din roll på det personliga och det yrkesmässiga planet? Har du examen inom HR, ekonomi och/eller juridik och erfarenhet av lokal HR-support i en internationell miljö? I så fall tycker vi att du borde söka tjänsten som HR Manager Sweden på HOCHTIEF Infrastructure GmbH!


Vi erbjuder en permanent anställning på heltid med placering i Stockholm.


Dina uppgifter

  • Nära samarbete med ledningsgrupper inom koncernen och erbjuda coachning och rådgivning i alla personalrelaterade frågor.
  • Rekrytera ny personal och aktivt arbeta för att öka engagemang och kompetens inom gruppen.
  • Verka som rådgivare och support i personalfrågor och beslut till både chefer och anställda.
  • Säkerställa att HR-processerna följer gällande lagstiftning i arbetsmiljö-, arbetsrätts- och skattefrågor.
  • Implementera strategier och riktlinjer i enlighet med koncernens policies.

Dina kvalifikationer

  • Bred kunskap och erfarenhet inom svensk arbetsrätt- och skattelagstiftning samt gällande kollektivavtal.
  • Akademisk examen inom HR och/eller ekonomi eller juridik
  • Relevant arbetslivserfarenhet.
  • Flytande i både svenska och engelska
  • Erfarenhet inom bygg- och anläggning är ett plus.

Vad du kan bidra med

Vi söker dig med en akademisk examen inom HR eller motsvarande samt minst några års erfarenhet från brett HR-arbete. Vi ser även att du har fördjupad erfarenhet av arbetsmiljö – helst inom liknande bransch. Som person är du professionell, prestigelös och har ett stort tålamod. Du är kommunikativ och initiativtagande.


Vad vi kan bidra med

Vi erbjuder dig en roll med stort ansvar och möjlighet att påverka. HOCHTIEF genomför en omlokalisering av HR-funktionen till Sverige för att på plats bättre kunna erbjuda den HR-service som organisationen behöver. Vi vill se det som en spännande utmaning.


Är du nyfiken på att få veta mer?

I så fall är du välkommen att skicka in din ansökan via vårt onlineformulär! Vänligen inkludera information om tillgänglighet och önskemål om lön. Har du några frågor, vänligen kontakta Detlev Siepmann (+49-201 824-2119). Vi ser fram emot din ansökan!


HOCHTIEF är en av världens ledande koncerner inom bygg och anläggning. Projekten omfattar bygg inom transport, energi och infrastruktur, men även inom PPP, gruvanläggning och servicemarknaden. Med ca 54 000 anställda och en årsomsättning på 23 miljarder Euro år 2017 är HOCHTIEF en viktig medspelare i världsmarknaden. Mer information hittar du på www.hochtief.com


HOCHTIEF Infrastructure levererar lösningar inom transport, energi och bygg i Tyskland och övriga Europa. Vi erbjuder tjänster inom samtliga faser vid byggnation av hus, broar, vägar, tunnlar, hamnar, järnväg, flygplatser och kraftverk. Ytterligare information finns på www.hochtief-infrastructure.com.